Zprávy dne

Strana 12806

ECB se chystá nabídnout bankám nové levné půjčky

27.2.2012 17:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská centrální banka (ECB) v úterý nabídne evropským bankám nové levné tříleté úvěry, tzv. LTRO, tedy dlouhodobé refinanční operace. Už delší dobu se spekuluje o tom, že ECB nabídne v rámci tohoto kroku bankám až jeden bilion eur (cca 25 bil. Kč).

Česko má "říditelný" dluh, říká MMF a počítá s tím, že příští rok krize nebude

27.2.2012 17:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
MMF predikuje Česku horší export i domácí poptávku. Stejně ale počítá s tím, že česká ekonomika příští rok vzroste téměř o dvě procenta. MMF v případě Česka zvyzvihuje "říditelný" dluh i odolný finanční systém. Jen varuje před hrozbou, že zahraniční matky začnou z českých dcer odsávat kapitál.

Akciové trhy letos rostou, opatrní Češi však raději přesouvají peníze do bank

27.2.2012 17:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Češi mají stále většinu peněz v konzervativně řízených fondech. Nízké výnosy navíc snižují zájem o fondy peněžního trhu, odkud se peníze stále více přesouvají na účty v bankách. Letos zřejmě nelze čekat změnu k lepšímu, říká šéf Asociace pro kapitálový trh Josef Beneš.

Soud poslal ostravské aerolinky Czech Connect Airlines do úpadku

27.2.2012 17:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Krajský soud v Ostravě poslal v pondělí do úpadku ostravské aerolinky Czech Connect Airlines (CCA). Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Prezident Asad omezuje svoji moc. Nová syrská ústava ruší vládu jedné strany

27.2.2012 17:09Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Syřané v referendu schválili novou ústavu, která v zemi ukončuje vládu strany Bašára Asada a pouští do parlamentu i další strany. Prezidentu Asadovi však ponechává stále velké pravomoci, kvůli čemuž hlasování opozice považuje za pouhé divadlo.

Komentář k měnám: Čekání na Godota (LTRO 2. díl)

27.2.2012 17:06Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Trhy přešlapují na místě po výrazném růstu od začátku roku. Obchodníci čekají na výsledek středeční LTRO operace 2. Uvidíme, jak moc budou evropské banky požadovat hotovost od ECB. Pokud hodně, bude to pro euro negativní, pokud málo,…

Polsko se vzpamatovalo a umazalo ranní ztráty

27.2.2012 17:01Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Polský WIG 20 zakončil mírně v plusu 0,06 % na 2313,28 b.brbrpZajímavá zpráva přišla po jedné hodině odpoledne, když Bank of America (konkrétně investiční divize Merrill Lynch) zvýšila doporučení pro polské akcie z „underweight" na „mírný...

Analytici: Návrhy ke snížení schodků jsou razantní, ale nezbytné

27.2.2012 17:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Soubor navržených opatření ke snížení rozpočtových schodků, který dnes zveřejnili představitelé vlády, je razantní, nicméně nezbytný. Shodli se na tom analytici oslovení ČTK. Navržené kroky by se podle nich nejcitelněji dotkly důchodců, mladých rodin a živnostníků. Politická opozice a odbory navržené změny ostře kritizují, opatření jako celek odmítla i nejmenší vládní strana Věci veřejné.

Čech obhájil prvenství v anketě Fotbalista roku. Brankář Chelsea vyhrál už popáté

27.2.2012 16:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Brankář Chelsea Petr Čech jednoznačně vyhrál anketu novinářů, odborníků a funkcionářů FAČR o nejlepšího fotbalistu o roku 2011. Čech obhájil loňské prvenství a celkem zvítězil už popáté.

Odbory dávají vládě dva měsíce na vyřešení platů

27.2.2012 16:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lékařské odbory dávají vládě na vyřešení situace a zajištění růstu příjmů dva měsíce. Pokud by se situace nezměnila, jednaly by o případných protestech, a to 24. dubna na sněmu LOK. Hromadné výpovědi jako loni při protestní akci Děkujeme, odcházíme ale neplánují.

Sazka plní sliby, prodala Hušákovo vinařství Kolby. Novým vlastníkem budou oceláři

27.2.2012 16:39Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Víno, které není pro každého," už nepoteče ze Sazky. Nově má místo loterie marketingově podporovat válcované ocelové plechy. Viniční trať Kolby v Pouzdřanech, po které je vinařství pojmenované, patří mezi nejstarší a zároveň nejlepší na jižní Moravě.

Sůl k posypu silnic prodávaly jako jedlou. Tři polské firmy teď vyšetřuje policie

27.2.2012 16:33Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na několik milionů zlotých si měla přijít trojice polských firem, které namísto soli na vaření prodávaly posypovou sůl na silnice a mohly tak ohrozit zdraví či životy lidí. Policie kvůli tomu už zadržela pět osob. Cenový rozdíl mezi oběma typy solí je zhruba trojnásobný.
Pondělí 23. září 2024 Praha 15:31,New York09:31