Zprávy dne

Strana 12804

Index S&P 500 zakončil nepatrně v plusu.

27.2.2012 21:05Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Pomohla data o prodejích domů.brbrpIndex S&P 500 zakončil úvodní seanci tohoto týdne se ziskem 0,14 % na 1367,6 b. Dnes se dařilo zejména stavebním firmám, když data o rozjednaných prodejích domů překonala očekávání. Dow Jones v závěru drobné...

Sofi Oksanen: Stalinovy krávy

27.2.2012 20:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Finsko-estonská spisovatelka se ve svém díle zaměřuje na dvojí problematiku: otázku poruchy příjmu potravy a dvojí identitu člověka, který patří do diametriálně odlišných světů. Román má dvě časoprostorové linie: hlavní hrdinkou první je Katarina, která se vdává a stěhuje se do Finska; druhou linii zastupuje Anna. Ač stejným dílem Finka jako Estonka, zdá se, že se ve Finsku vždy cítila jako cizinec a za svůj domov považuje právě druhou zemi.

Německo vysílá do Řecka komando výběrčích daní. Budou dohlížet na pracovitost úředníků

27.2.2012 19:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Do Řecka zamíří speciální tým 160 odborníků, kteří mají vládě pomoci vylepšit daňový systém a dohlédnout na to, s jakým zápalem pracují berní úředníci. Každým rokem kvůli únikům Řecko přijde až o šest miliard eur, odhaduje Evropská komise.

Bílek: Rosického absence otevírá v reprezentaci šanci dalším hráčům

27.2.2012 19:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Fotbalová reprezentace je před středeční přípravou v Irsku už kompletní, i když na dnešním srazu v Praze chyběly kvůli zraněním původně nominované opory Tomáš Rosický, Roman Hubník a Zdeněk Pospěch.

Stropnický odchází v dubnu z Divadla na Vinohradech. Töpfer mu zrušil přípravu Amadea

27.2.2012 19:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Umělecký šéf Divadla na Vinohradech Martin Stropnický podává k 1. dubnu výpověď kvůli zrušení přípravných prací na inscenaci Amadeus, které nařídilo vedení divadla na žádost budoucího šéfa Tomáše Töpfera. Nesouhlasím s takovým postupem, říká Stropnický.

Apple v Německu prozatím uspěl v právním sporu s Motorolou

27.2.2012 19:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt nad Mohanem - Americký technologický gigant Apple zaznamenal v Německu dílčí vítězství v právním sporu s konkurenční společností Motorola Mobility. Soud rozhodl, že Motorola prozatím nemůže požadovat zákaz prodeje mobilních telefonů iPhone a tabletů iPad na německém trhu.

Přerovský pivovar Zubr získal nejvíc ocenění v soutěži Pivex

27.2.2012 19:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Přerovský pivovar Zubr získal nejvíc ocenění v soutěži Zlatý pohár pivex - pivo 2012. Zubr gold je absolutním vítězem soutěže. Nejlepším světlým ležákem je Zubr premium. Mezi světlými výčepními pivy porota vybrala Zubr gold. Přerovský pivovar má i nejlepší kolekci. Organizátoři soutěže vítěze vyhlásili dnes v Brně.

Straka získal pro Slavii o čtyři body víc než Petrouš, ale spokojen není

27.2.2012 19:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Fotbalisté pražské Slavie zatím v jarní lize hrají jen jeden výsledek - 0:0. Skončil tak jejich zápas v Příbrami, stejně dopadl i dnešní domácí duel proti Teplicím. Trenér Straka

EKONOM: Nelegální práce dnes může také zničit celou firmu

27.2.2012 19:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nyní lze za švarcsystém postihovat celé firmy. Už není třeba hledat konkrétního viníka, varuje před nový zákonem o trestní odpovědnosti právnických osob Ladislav Smejkal, partner advokátní kanceláře White & Case. Jeho sloupek byl otišten původně v týdeníku Ekonom.

Ceny ropy na světových trzích v úvodu týdne klesají

27.2.2012 18:57Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy v úvodním obchodování nového týdne klesají. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters obavy trhů ohledně podmínky skupiny nejvyspělejších zemí G20 na navýšení limitů evropských záchranných fondů.

Dosud jsme v Praze ani nevěděli za co se vlastně utrácí, říká nový šéf investic

27.2.2012 18:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jan Beránek je ředitelem Odboru městského investora v Praze teprve měsíc, ale už nyní má jasnou představu, co v minulosti s velmi kritizovaným odborem dělat. Musíme udělat přehled investičních nákladů. Nic takového zde zatím nebylo, tvrdí Beránek.

Podle mise MMF čeká českou ekonomiku období stagnace

27.2.2012 18:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V letošním roce bude česká ekonomika procházet obdobím stagnace, mírný příklon směrem k růstu se dostaví v roce 2013. Na pondělní tiskové konferenci o tom informoval šéf mise Mezinárodního měnového fondu (MMF) v Česku Masanori Jošida.
Pondělí 23. září 2024 Praha 15:28,New York09:28