Zprávy dne

Strana 12776

6 nejdůležitějších zpráv z byznysu, které by vás neměly dnes ráno minout

2.3.2012 06:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Většina českých domácností by si od příštího roku měla připlatit za energie. Policisté v několika evropských zemích provedli razii ve více než 80 objektech. Hledali důkazy o manipulaci s akciovým trhem. Facebook bude posílat reklamy i na mobilní telefony a tablety a další zprávy z byznysu.

Kalousek chystá další daně. Tentokrát chce státu vydělat na elektřině nebo plynu

2.3.2012 06:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvíce dopadne na obyvatele Česka zdražení plynu, protože zasáhne 1,5 milionu domácností. Stát totiž uvažuje o zrušení výjimky, podle níž domácnosti nemusí platit spotřební daň ve výši 30,60 Kč na megawatthodinu. Tím by domácnosti platily víc o několik stovek ročně.

Americké akcie posilovaly

2.3.2012 06:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během čtvrtečního obchodování rostly. Informovala o tom v noci na pátek agentura Reuters

Většina lídrů EU podepíše pakt rozpočtové kázně, ČR se nepřipojí

2.3.2012 04:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Lídři 25 členských zemí Evropské unie na dnešním summitu v Bruselu podepíší pakt rozpočtové kázně. K němu se jako jediné odmítly přidat Česká republika a Británie.

Rodina Peugeotů bude mít v PSA kolem 40 procent hlasovacích práv v rámci partnerství s GM

1.3.2012 22:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Rodina Peugeotů bude držet podle Thierry Peugeota v PSA Peugeot Citroën v rámci nového partnerství s americkou automobilkou General Motors kolem 40 procent hlasovacích práv a 25 procent kapitálu. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Němci dali podnět k vyšetření údajné manipulace s akciemi v EU

1.3.2012 21:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mnichov - Policisté v několika evropských zemích provedli razii ve více než 80 objektech, na žádost německých úřadů tam hledali důkazy o manipulaci s akciovým trhem. Oznámila to dnes prokuratura v Mnichově. Její mluvčí upřesnil, že vedle manipulace mají úřady podezření na zneužití neveřejných informací a podvody.

Kladný den v USA

1.3.2012 21:06Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Americké akcie se po celý den držely v kladných hodnotách. Index Dow Jones nakonec posílil o nevýrazných 0,22 %, technologický Nasdaq si připsal 0,74%.brbrpK pozitivním vlivům lze zařadit dobré výsledky aukcí dluhopisů v Evropě a rovněž týdenní...

Uvnitř ECB roste napětí, příčinou je masivní pomoc bankám

1.3.2012 19:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Mezi vrcholovými představiteli Evropské centrální banky (ECB) narůstá napětí. Postaralo se o to středeční rozhodnutí ECB napumpovat do bankovního sektoru eurozóny rekordních 529,5 miliardy eur (asi 13,2 bilionu Kč). Nejostřejší výhrady proti politice ECB má zřejmě šéf německé centrální banky Jens Weidmann, který ECB za její postoj kritizoval už dříve.

Ministerstvo souhlasilo s vybudováním nového plynovodu, který protne celou Moravu

1.3.2012 18:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo životního prostředí vydalo kladné stanovisko k vybudování plynovodu, který má v plánu společnost Net4Gas. Chystaný plynovod Moravia povede z Břeclavska přes celou Moravu a české Slezsko až k česko-polské hranici.

Radičová vzkázala ČR: Odmítavý postoj k paktu bych přehodnotila

1.3.2012 18:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Česká republika by měla kvůli budoucnosti přehodnotit odmítavý postoj vůči paktu rozpočtové kázně, řekla dnes na začínajícím dvoudenním summitu EU slovenská premiérka Iveta Radičová. Pakt budou v pátek v Bruselu podepisovat lídři 25 zemí unie. Jako jediní se odmítly připojit Británie a Česko.

Modrý ptáček Larry páchá sebevraždu. Businessweek na obálce předvídá konec Twitteru

1.3.2012 18:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obálka amerického týdeníku Businessweek tentokrát opravdu zaujme. Modrý ptáček Larry, symbol Twitteru, se na ní snaží osmi způsoby přijít o život. "Firma, které se nedařilo spáchat sebevraždu, je teď na správné cestě," říká upoutávka hlavního tématu časopisu.

Mapu spojení z Letiště Praha rozšíří Reykjavík

1.3.2012 18:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Iceland Express a Holidays Czech Airlines ve čtvrtek stvrdily partnerství v zajišťování přímého leteckého spojení z islandského Reykjavíku do série evropských destinací, přímá linka Praha – Reykjavík bude otevřena 20. června. Informovala o tom mluvčí Holidays Czech Airlines Hana Hejsková.
Úterý 24. září 2024 Praha 07:19,New York01:19