Zprávy dne

Strana 12751

Antivirová firma AVG loni téměř zdvojnásobila zisk, tržby vzrostly o čtvrtinu

6.3.2012 23:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Za celý loňský rok čísla AVG vykazují výrazný růst, na konci roku však spadl čistý zisk. Letos by měl v porovnání s loňským rokem pouze třetinový. AVG to zdůvodňuje zvýšenými náklady spojenými s novými produkty i se vstupem na burzu. Tržby však mají nadále růst.

Čínské textilky mají problém. Indie zatrhla jakýkoliv vývoz bavlny

6.3.2012 19:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Druhý největší producent a vývozce bavlny na světě překvapivě zakázal vývoz bavlny. Nejvíce to postihne čínské textilky, ale i některé americké, které nakupovaly levnější indickou bavlnu. Kroku Indie chtějí využít USA a hlavně Austrálie. Ceny bavlny okamžitě zamířily vzhůru, oproti loňskému březnu jsou však stále poloviční.

Stanford shledán vinným z podvodů na principu pyramidové hry

6.3.2012 19:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Houston - Americký finančník Allen Stanford byl podle rozhodnutí poroty shledán vinným ze spiknutí a podvodu. Stanford měl připravit investory podvody na principu pyramidové hry o sedm miliard USD (133 miliard Kč). Za nejzávažnější obvinění mu hrozí až 20 let vězení, uvězněn ale může být na mnohem delší dobu, pokud soudce rozhodne, že si tresty za jednotlivá obvinění odsedí samostatně.

V Česku přibude inspektorů nemovitostí. Při koupi domu vám mohou ušetřit statisíce

6.3.2012 19:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kanadská značka A Buyer´s Choice Home Inspections přichází do Česka. V tuzemsku chce vybudovat síť takzvaných inspektorů nemovitostí. Podobnou službu dosud nabízelo jen několik malých firem.

Americké akcie výrazně klesly kvůli obavám z Řecka

6.3.2012 19:14Zdroj: E15Detail zprávy
Americké akcie výrazně oslabily kvůli obnoveným obavám, že se Řecku a soukromým věřitelům nepodaří dokončit plánovanou výměnu dluhopisů do blížícího se konečného termínu. Náladu na trhu zasáhly rovněž slabé ekonomické údaje.

Křetínský: Letošní rok bude pro EPH zlomový. Zisk může být až 30 miliard

6.3.2012 18:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Energetický a průmyslový holding má rozjednány investice za více než 130 miliard korun. Největším chystaným obchodem je nákup polovičního podílu ve Slovenském plynárenském priemyslu. Připravujeme největší investici české firmy do zahraničí vůbec, tvrdí Daniel Křetínský.

Evropské akcie v úterý prudce klesly na měsíční minima

6.3.2012 18:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v úterní seanci výrazně ztrácely. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters obnovené obavy ohledně Řecka a okolo zpomalování hospodářského růstu v Evropě a jiných zemích.

SP ČR: České podniky míří do Iráku

6.3.2012 18:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Svaz průmyslu a dopravy České republiky (SP ČR) připravuje obchodní misi do Iráku ve dnech 21. až 24. května 2012. O průběhu příprav v úterý informoval SP ČR.

Americká banka Lehman Brothers opustila režim bankrotové ochrany

6.3.2012 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americká investiční banka Lehman Brothers Holdings Inc. dnes opustila režim bankrotové ochrany a 17. dubna začne splácet dohodnuté peníze věřitelům. Pád Lehman Brothers v polovině září 2008 byl největším bankrotem v dějinách Spojených států a spustil globální finanční krizi.

Komentář k měnám: Dlouho očekávaná korekce nabrala na rychlosti

6.3.2012 18:19Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Jako čekání na Godota bylo čekání na korekci, teď když přišla, je otázkou za milion dolarů - jak bude hluboká a kam až bude pokračovat? Nebo máme nový medvědí trh? Klíčovou událostí tohoto týdne je swap řeckého dluhu a spuštění…

Německo již na úrocích z pomoci Řecku získalo 380 milionů eur

6.3.2012 18:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německo již na úrocích z úvěrů poskytnutých v rámci první mezinárodní finanční pomoci Řecku získalo 380 milionů eur (zhruba 9,5 miliardy korun). Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na získané dokumenty německého ministerstva financí.

České firmy mohou v Iráku stavět nové rafinerie. Kuba chystá v květnu obchodní misi

6.3.2012 18:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tuzemské společnosti se v Iráku budou ucházet o zakázky za miliardy dolarů. Kromě stavby rafinerií mají šanci na poli energetiky, zemědělské techniky či telekomunikačních technologiích, řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.
Úterý 24. září 2024 Praha 21:27,New York15:27