Zprávy dne

Strana 12742

Kellnerův Home Credit chystá velkou asijskou expanzi. Míří do Indonésie a na Filipíny

8.3.2012 06:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Do pěti let by měla být Čína pro Home Credit významnějším trhem než Rusko. Letos chce společnost začít poskytovat půjčky v Indonésii, příští rok na Filipínách. Prosadit se v Indii je složité, přiznává předseda představenstva Alexander Labak.

Top 7 firem pražské burzy vydělalo pouhých 38 miliard

8.3.2012 06:31Zdroj: E15Detail zprávy
Ceny akcií na pražské burze vzrostly od počátku roku již o slušných devět procent, výsledky reportované za loňský rok však zdaleka tak optimistické nejsou. Sedm největších společností hlavního trhu SPAD vydělalo za rok 2011 dohromady pouhých 38 miliard. O rok dříve to přitom bylo 99,7 miliardy korun. Nebýt energetického kolosu ČEZ, který vykázal zisk 40,8 miliardy, skončil by celý peloton pražského trhu ve ztrátě.

ECB asi nechá úroky beze změny a naznačí vyčkávání

8.3.2012 04:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt nad Mohanem - Evropská centrální banka (ECB) dnes projedná nastavení úrokových sazeb a pravděpodobně nechá základní úrokovou sazbu beze změny na rekordním minimu jedno procento. Její šéf Mario Draghi také zřejmě naznačí, že jeho instituce již udělala pro zmírnění dluhové krize eurozóny vše, co zamýšlela, a prozatím se omezí na sledování dalšího vývoje.

Investoři mají do večera vyjádřit zájem o výměnu dluhopisů Řecka

8.3.2012 04:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Soukromí investoři mají možnost se do dnešního večera přihlásit k dobrovolné výměně řeckých státních dluhopisů za nové. Výměna dluhopisů je důležitou součástí druhého záchranného úvěru 130 miliard eur (3,2 bilionu Kč) pro Řecko. Pokud by se zemi nepodařilo přilákat dostatečný zájem investorů, pomoc by nezískala a následoval by zřejmě chaotický bankrot.

ŘLP vyhlásí tendr na systém pro navigaci letadel za miliardu

8.3.2012 01:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Státní podnik Řízení letového provozu (ŘLP) chystá investici do systému pro navigaci letadel. Vymění software i hardware, včetně vybavení řídícího sálu. Podnik tendr vyhlásí ještě v prvním pololetí, předpokládané náklady se pohybují kolem miliardy korun. Dnešnímu E15 to řekl mluvčí ŘLP Richard Klíma.

FAÚ odhalil machinace se zákonnými odvody na dobročinnost

8.3.2012 00:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Finanční analytický úřad (FAÚ) ministerstva financí, který má na starosti boj proti praní špinavých peněz, zmapoval podvody se zákonnými odvody na dobročinnost za 300 milionů korun. Na policii proto podal několik trestních oznámení. Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Největší machinace za 140 milionů korun podle listu míří za firmou Helvet Group. Druhý největší případ se týká společnosti Merkur Casino a vyvedených 100 milionů korun.

Americké akcie posilovaly

8.3.2012 00:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během středečního obchodování poprvé po třech dnech posílily. Informuje o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.

Mexičan Slim má víc peněz než Gates i Buffett. Podívejte se na nejbohatší muže světa

7.3.2012 21:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V žebříčku nejbohatších lidí světa časopisu Forbes se letos opět umístil jako první mexický telekomunikační magnát Carlos Slim před zakladatelem Microsoftu Billem Gatesem a investorem Warrenem Buffettem. V žebříčku jsou také tři Češi (Kellner, Bakala, Babiš) a další (Lukačovič) se do něj může dostat.

Tajemný "Kočkodrom": Rodina Kočkových oficiálně na Matějské pouti prodělává

7.3.2012 20:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Týdeník Ekonom se snažil zjistit některá ekonomická data ohledně nákladů a tržeb, která jsou s provozováním Matějské pouti v Praze spjata. Od rodiny Kočkových ale přes veškerou snahu žádná nezískal. K dispozici nejsou ani celková data o byznysu s lunaparky v Česku.

Časopis Forbes vydává žebříček nejbohatších lidí světa, jsou v něm tři Češi

7.3.2012 19:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V každoročním žebříčku dolarových miliardářů Forbesu jsou letos tři Češi, Petr Kellner, Zdeněk Bakala a Andrej Babiš. První dva si proti loňsku pohoršili, Babiš zbohatl, mezi "vycházející hvězdy" pronikl Ivo Lukačevič, uvedl český Forbes ve středu na svém oficiálním profilu na Facebooku.

Důchody se nezmrazí, dohodli se ekonomičtí ministři

7.3.2012 19:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Důchody se nezmrazí, ministři budou nadále řešit změnu koeficientu, podle kterého se bude valorizace konat. Změny u DPH budou pouze na tři roky, nebude jedna sazba, řekl ve středu po poradě ekonomických ministrů šéf dopravního rezortu Pavel Dobeš (VV).

Společnost Apple představila novou generaci tabletu iPad

7.3.2012 19:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká společnost Apple představila novou generaci tabletu iPad. Ten má podle prohlášení šéfa Applu Tima Cooka zcela změnit definici tabletů, kterou Apple založil již prvním tabletem iPad.
Středa 25. září 2024 Praha 01:18,New York19:18