Zprávy dne

Strana 12724

Analytici:Slovenské volby by mohly znejistět zahraniční investory

11.3.2012 14:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výsledek parlamentních voleb na Slovensku by podle ekonomů mohl znamenat prvek nejistoty pro zahraniční investory, pokud by se nová vláda rozhodla zavést rozsáhlejší selektivní zdanění napříč ekonomikou. K neúspěchu pravice ve slovenských volbách přispěla nevhodně nastavená penzijní reforma a obavy z vládních úspor, uvedli analytici.

Čína měla v únoru největší obchodní deficit za deset let

11.3.2012 13:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Zahraniční obchod Číny skončil v únoru deficitem 31,5 miliardy dolarů (asi 590 miliard Kč). To je podle tamního statistického úřadu největší schodek za posledních minimálně deset let. Skrývá se za ním hlavně obnova silného růstu dovozu, který se kvůli volnu před oslavami čínského lunárního roku zmírnil.

Podle Nečase je nejpravděpodobnější zvýšení sazeb DPH o procento

11.3.2012 13:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Podle premiéra Petra Nečase (ODS) je nejpravděpodobnější, že obě sazby daně z přidané hodnoty (DPH) porostou o jeden procentní bod. Zvedly by se tak na 15 a 21 procent. Nečas to dnes řekl v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Zvýšení firemních daní a odvodů odmítl. Růst DPH je podle vlády jedním z opatření k udržení plánovaných schodků rozpočtu a dalšímu nezadlužování země. Opoziční ČSSD se staví proti zvýšení DPH.

Nečas: Česko přes Klausovy výhrady nadále počítá s přijetím eura

11.3.2012 13:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká vláda nadále počítá s přistoupením k euru. Nebude jednat o výjimce z přistoupení k jednotné evropské měně, kterou prosazuje prezident Václav Klaus. V diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to dnes uvedl premiér Petr Nečas (ODS). Termín přijetí eura Česko nyní nemá stanoven.

Pojišťovny: Tuhá únorová zima způsobila škody přes 100 milionů Kč

11.3.2012 12:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuhá zima, která sužovala Česko v únoru po téměř tři týdny, způsobila klientům pojišťoven tisíce škod. Jejich objem překročil stovku milionů korun. Mráz poškodil hlavně vodovodní potrubí a topná zařízení, více bylo i nehod vozidel, ale také požárů po výbuších kotlů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími tuzemskými pojišťovnami.

Lonely Planet: Becherovka a Absint patří mezi 10 nejlepších alkoholických nápojů světa

11.3.2012 12:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mezi deset nejlepších alkoholických nápojů světa se v anketě vyhlášené turistickým průvodcem Lonely Planet dostaly i Becherovka Original a Absint z České republiky. Kromě nich jsou tam například japonské Saké, které bylo zařazeno na první místo, irské pivo Guinness či belgické pivo. Vyplývá to z informací zveřejněných na serveru průvodce.

Pyramidová hra maskovaná jako vzdělávací institut skončila milionovými pokutami

11.3.2012 11:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pyramidová hra maskovaná jako vzdělávací organizace Institut finančního poradenství (IFP) skončila milionovými pokutami, které její manažeři dostali od České národní banky (ČNB). V neděli o tom informoval server Peníze.cz.

EKONOM: Německu se peníze na záchranu EU vrátí jako ekonomické vazby

11.3.2012 11:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Evropa by měla Německu více pomáhat ve snaze stabilizovat ekonomiku, tvrdí historik Petr Prokš. Protože pokud se EU rozdělí, bude následná nacionalizace Evropy katastrofou, řekl v rozhovoru pro týdeník Ekonom Prokš.

Na daních se v Česku v uplynulém roce vybralo 558 miliard korun

11.3.2012 11:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Finanční úřady vybraly téměř 558 miliard korun, což je v meziročním srovnání nárůst o 9,5 miliardy korun. Vyplývá to z dat České daňové správy (ČDS), zveřejněných na internetu.

Daňová správa loni vybrala na daních 558 mld. Kč, meziročně více

11.3.2012 11:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Finanční úřady loni celkově na daních vybraly téměř 558 miliard korun, což je v meziročním srovnání nárůst o 9,5 miliardy korun. Více než o rok dříve stát vybral především na dani z přidané hodnoty (DPH), dani darovací a dani z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti. Vyplývá to z dat České daňové správy na internetu.

Insider:Czech Products nevysoudila vrácení regálného od Rossmanna

11.3.2012 09:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno/Praha - Jedna z největších drogistických sítí v Česku, drogerie Rossmann, nemusí s definitivní platností vracet dodavateli peníze, které od něj dostala za takzvanou marketingovou podporu výrobků. Rozhodl o tom ve třech případech Ústavní soud. Společnost Czech Products z Kladna požadovala asi 1,5 milionu korun, Rossmannu platila za lepší umístění v regálech řetězce a přispívala na otevření nových poboček, napsal dnes internetový deník Insider.

Podívejte se, jak se Škoda prezentuje ve světě. Reklamy má v Indii i Číně

11.3.2012 09:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mladoboleslavská automobilka se snaží zaujmout stále větší počet zákazníků doma i ve světě. Podívejte se, jakým způsobem se snaží prosadit v zahraničí. Škoda má své televizní reklamy ve Velké Británii, ale třeba i Austrálii, Indii nebo Číně. V Česku chce zaujmout mladé. Pomůže jí holandský DJ Tiësto.
Středa 25. září 2024 Praha 11:19,New York05:19