Zprávy dne

Strana 12649

Kokpity škodovce bude dodávat nová hala v Mladé Boleslavi

22.3.2012 16:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mladá Boleslav - Nová výrobní hala o rozloze 22.000 metrů čtverečních vyroste v Mladé Boleslavi. Od července má dodávat kokpity osobních automobilů, včetně nové kompaktní limuzíny, nedalekému závodu Škoda Auto pro následnou montáž. Výrobce, mladoboleslavská firma SAS Autosystemtechnik, má nájemní smlouvu na sedm a půl roku, informovali dnes zástupci developerské firmy Goodman.

Brusel hrozí ČR soudem kvůli energetickým štítkům

22.3.2012 16:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Evropská komise dnes pohrozila České republice soudem kvůli normě upravující energetické štítky. Praha podle dnešního prohlášení EK včas neinformovala, zda pravidla správně převedla do svého práva. Vyjádření ministerstva průmyslu a obchodu ČTK shání.

Blogeři spustili vlnu kritiky na adresu Tarifomatu, ten začal se změnami

22.3.2012 16:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kalkulačka Tarifomat změnil políčko pro vyplňování telefonního čísla. Nyní už je nepovinné a popisek u něj jasně říká, že při zadání se ozve call centrum s nabídkou neveřejné nabídky. Tarifomat funguje podobně jako britský Billmonitor, živí ho provize od operátorů za nové smlouvy.

Volkswagen v USA vytvoří 800 pracovních míst

22.3.2012 16:09Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Automobilka Volkswagen rozšíří počet zaměstnanců ve své továrně v USA o 800, aby tak zvýšila výrobu vozu Passat sedan.brbrpSpolečnost nechystá třetí směnu, ale umístí třetí tým pracovníků na současné dvě směny a přidá sobotní směnu. Ředitel továrny...

Ministr průmyslu Kuba chce hledat místo pro potenciální třetí atomovou elektrárnu

22.3.2012 16:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česko se v budoucnu musí spoléhat na vlastní zdroje energie, pro domácí ekonomiku je nejúnosnější další podpora jaderné energie včetně hledání místa pro další atomovou elektrárnu. Ve čtvrtek to uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS).

Byznys Online: Není důvod se obávat PPP projektů, když v Evropě běžně fungují

22.3.2012 16:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z fóra Byznys Online na téma alternativní formy financování, které pořádaly Hospodářské noviny spolu s Deloitte Academy, vyplynulo, že stát podle diskutujících nyní musí hledat cesty, jak financovat dopravní infrastrukturu a veřejné služby bez toho, aby se dál zadlužoval. Záznam a nejzajímavější názory z diskuse naleznete v pátek na stránce byznys.ihned.cz a v pátečním vydání Hospodářských novin.

Aktuální čerpání dotací ovlivní přísun peněz z EU v budoucnu

22.3.2012 15:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Přísun dotací z Evropské unie v letech 2014 až 2020 se bude odvíjet od toho, jak bezchybné a zdravé je aktuální získávání dotací. Na tiskové konferenci v Praze to dnes před jednáním s premiérem s Petrem Nečasem řekl eurokomisař pro regionální politiku Johannes Hahn. Evropská komise přitom tento týden pohrozila Česku zastavením unijních dotací, pokud vláda nedá do června do pořádku kontrolu a audit dotačních programů.

ČD zavedou na Moravě první autobusovou linku a plánují i další

22.3.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České dráhy od dubna zahájí přepravu autobusy. První linku zavedou mezi Frýdkem-Místkem a Hranicemi na Moravě. V budoucnu plánují otevřít další autobusové spoje především v místech, kde železniční infrastruktura neumožňuje rychlejší a pohodlnější spojení například s hlavním městem. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí drah Kateřina Šubová.

Cena benzinu na rekordu, přesáhla 37 Kč za litr

22.3.2012 15:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pohonné hmoty dále zdražují na nová maxima, průměrná cena benzinu Natural 95 dnes překonala hranici 37 korun za litr. V průměru stojí 37,10 Kč a jen za uplynulý týden zdražil o 35 haléřů. Cena nafty vzrostla o 15 haléřů na 36,90 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Na satelitu začne vysílat lokální zprávy Regionálnitelevize.cz

22.3.2012 15:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Začátkem dubna by měla začít vysílat na satelitu Astra nová česká zpravodajská stanice Regionalnitelevize.cz. Její program bude zaměřen převážně na regionální a lokální televizní zpravodajství a propagaci turisticky atraktivních akcí a míst v jednotlivých krajích. Dnes o tom informoval server Mediář.cz.

V4 a Slovinsko jsou proti snížení unijních dotací regionům

22.3.2012 15:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česko přijalo spolu se zeměmi Visegrádské skupiny (V4) a Slovinskem deklaraci k budoucí politice soudržnosti Evropské unie na období 2014-2020. Země podepsané pod deklarací jsou proti snižování podpory evropských regionů. Vyplývá to z materiálu přijatého na dnešní pražské schůzce ministrů pro místní rozvoj V4 a Slovinska, který má ČTK k dispozici.

MPO: Zájemci o Temelín by měli nabídnout i zakázky v zahraničí

22.3.2012 15:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zájemci o dostavbu Jaderné elektrárny Temelín by měli českým firmám kromě podílu na temelínském projektu nabídnout také zapojení do podobných zakázek v zahraničí. Novinářům to dnes řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Boj o dostavbu Temelína nyní vrcholí a uchazeči se snaží vytvořit vazby na co nejvíce českých subdodavatelů. Každých pár týdnů účastníci tendru oznamují nové dohody o budoucí spolupráci při dostavbě temelínské elektrárny.
Sobota 28. září 2024 Praha 03:26,New York21:26