Zprávy dne

Strana 12638

Češi jsou nejvíce ochotni omezit návštěvy restaurací

25.3.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pokud by Češi museli snížit své výdaje měsíčně o tisícikorunu, sáhli by nejčastěji k omezení návštěv restaurací, úsporám při nákupu oblečení a spotřebního zboží nebo v rámci volnočasových aktivit. Vyplývá to z průzkumu, který uskutečnila pro ING Bank ČR v listopadu 2011 společností Ipsos Tambor mezi 524 respondenty.

Německý šéf záchranného fondu vyzval k navýšení eurovalu

25.3.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německý šéf záchranného fondu eurozóny vyzval ke zvýšení kapacity "eurovalu". To by pomohlo uklidnit finanční trhy, které stále nejsou přesvědčeny, že dluhová krize eurozóny už skončila, řekl dnes šéf dočasného Evropského fondu finanční stability (EFSF) Klaus Regling. O víkendu také další německá média přinesla zprávy, že Berlín přestal navýšení "eurovalu" bránit.

Zájem zahraničních turistů o Česko dlouhodobě stoupá

25.3.2012 15:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zájem zahraničních turistů o Českou republiku dlouhodobě stoupá. Proti roku 2000 se počet příjezdů návštěvníků z ciziny do tuzemských hotelových zařízení zvýšil o 43,1 procenta na 6,83 milionu v roce 2011. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Nejpočetnější skupinou byli turisté z Evropy (s výjimkou Ruska), kteří v průměru tvořili zhruba čtyři pětiny všech návštěvníků.

Střední Evropa na tom bude hůř než loni. Jedinou bílou ovcí jsou Poláci

25.3.2012 15:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ekonomiku ve střední Evropě čekají letos krušné časy. Není vhodná doba riskovat. Ani dělat více dluhů. Střední a jihovýchodní Evropu čeká stagnace, v lepším případě minimální růst. A hospodářské vyhlídky jsou podle posledního průzkumu společnosti Deloitte obestřeny větší nejistotou než loni.

Knaisl: Česká pošta přijde v případě novelizace zákona o poštovních službách o dvě miliardy korun

25.3.2012 15:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle šéfa expertní komise Svazu spedice a logistiky Daniela Knaisla by v případě schválení novely zákona o poštovních službách Česká pošta přišla o dvě miliardy korun za rok, což představuje 10 procent jejího ročního zisku. Knaisl to uvedl v nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce.

Economist: Kyvadlo regulace Wall Street se vrací zpět

25.3.2012 15:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Kyvadlo americké regulace kapitálových trhů se po desetiletí vychýlení na krajní mez přísnosti začíná s drtivou silou vracet, aby vdechlo život přidušeným trhům a vrátilo na ně nové firmy. Britský týdeník The Economist tak komentuje návrh zákona, který se nachází v závěrečné fází schvalování v Kongresu.

MPSV: Mzdy v soukromém sektoru loni rostly rychleji než mimo něj

25.3.2012 14:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Mzdy v soukromých firmách loni rostly rychlejším tempem než platy v nepodnikatelské sféře. I přes meziroční změny si ale zaměstnanci v nepodnikatelském sektoru, kam patří například státní úřady a instituce, zachovali vyšší příjmy ze zaměstnání než jejich protějšky v soukromých podnicích. Vyplývá to z údajů ministerstva práce a sociálních věcí zveřejněných v Informačním systému o průměrném výdělku (ISPV).

Hobbymarkety nabírají dech k další expanzi

25.3.2012 14:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Hobbymarketové řetězce po období stagnace, kterou zapříčinila hospodářská krize, nabírají postupně dech k další expanzi. V posledních několika letech sice v Česku jen pozvolna zvyšovaly počet nově otevřených prodejen, v následujícím období by ale hobbymarketů mělo přibývat rychlejším tempem. Některé firmy zaměřené na tento sortiment přitom chtějí peníze na expanzi získat i pomocí emise nových akcií.

ČNB ponechá ve čtvrtek podle analytiků sazby beze změny

25.3.2012 14:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Bankovní rada České národní banky (ČNB) ponechá podle analytiků oslovených ČTK na svém zasedání ve čtvrtek 29. března úrokové sazby beze změny. Analytici navíc většinou očekávají sazby beze změny po celý letošní rok. Vyšší inflace je totiž způsobena faktory, na které nemá měnová politika vliv, a poptávka zůstává stále utlumena.

Přichází dlouhá éra akcií, říkají býci z Goldman Sachs. Proč jim (ne)věřit?

25.3.2012 14:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Akcie jsou podle stratéga Goldman Sachs v porovnání s dluhopisy dlouhodobě podhodnocené. V poslední dekádě za tímto vývojem stojí splasknutí technologické bubliny. Hlavní stratég Goldman Sachs Peter Oppenheimer tak vyslal na trhy býčí signál.

Ministr Kubice: Hasiči zřejmě dostanou do rozpočtu od roku 2014 peníze z pojišťoven

25.3.2012 14:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Činnost Hasičského záchranného sboru ČR by do dvou let mohly spolufinancovat komerční pojišťovny, které by hasičům odváděly tři až čtyři procenta ze svých příjmů. V nedělní debatě to jako reálně zvažovanou variantu uvedl ministr vnitra Jan Kubice (nestr.).

ECB: Současná míra inflace eurozóny je v pořádku

25.3.2012 13:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Petr Praet, člen výkonné rady Evropské centrální banky (ECB), v současnosti nevidí žádný zásadní problém ve vývoji inflace v zemích eurozóny, nadále je však podle něj potřeba její vývoj pozorně sledovat. V neděli o tom informovala agentura Reuters.
Sobota 28. září 2024 Praha 09:25,New York03:25